Om musikerne

Henrik Billing

Henrik Billing har haft en musikalsk karriere både bagved og på musikscenerne. I mange år var han daglig og kunstnerisk leder af Pinsekarnevalet i København, hvorfra han arrangerede festivals, koncerter og events i hele norden. Dette sideløbende med en karriere som sanger og guitarist i flere københavnske og nordsjællandske bands.

Ved årtusindeskiftet rev Henrik Billing teltpælene op og flyttede hele familien til Bornholm, hvor han fortsatte med at arrangere koncerter og kulturevents, men nu i højere grad helligede sig sin sangskrivning og solokarriere. Samtidig tog han initiativ til den bornholmsk baserede kunstnergruppe 'Bagholdet'.

I 2009 udgav Henrik Billing soloalbummet 'Sange under bordet' med god hjælp fra de musikalske koryfæer bassisten Michael Friis og tangentspilleren Thor Bachhausen, samt sangerinden Henriette Egelhart. Det blev siden til en lang række koncerter med denne konstallation, der samtidig udgjorde rygraden i kunstnergruppen 'Bagholdet'. I 2012 udgav bagholdet albummet 'Hundevagt', som også var et kulturugeprojekt.

Siden blev det fra 2012 og fremefter til et samarbejde med Kalle Brandt og Mikkel Thomas omkring konceptet 'Kofods sange'. Herefter fortsatte samarbejdet med Kalle Brandt med flere kulturugeprojekter, bl.a. 'Musikere på kanten', 'Hjerterum' m.fl.

Kalle Brandt

Kalle Brandt, Ærkebornholmsk singer-songwriter fra den lille fiskerflække Årsdale, lidt uden for Svaneke på solskinsøen. Yderligere præsentation burde være unødvendig.

Men så alligevel... Frontfigur i rockbandet ’Expect No Mercy’ og ’The Push’, Officiel Danmarks Radio ’Stjerne for en aften’ i 2003. Turneret med bl.a. Brødrene Olsen og Søren Poppe.

Kalle Brandt er siden gået helt nye musikalske veje med et mere tilbagelænet og akustisk materiale. Det resulterede i slutningen af 2010 i soloalbummet ’På vej’, hvoraf flere af sangene har opnået fast rotation på DR P4 og P5. Har siden udgivet en EP, hvorfra flere af sangene er røget direkte ind på DR's hitlister.

Kalle Brandt har flere gange medvirket i Bornholms Kulturuge. Fra 2012 og fremefter i et samarbejde med Henrik Billing og Mikkel Thomas omkring konceptet 'Kofods sange'. Herefter fortsatte samarbejdet med Henrik Billing med flere kulturugeprojekter, bl.a. 'Musikere på kanten'. I 2017 genoptog de så igen samarbejdet omkring koncertrækken 'Hjerterum' og succesen gentages i år med 'Lydspor'.