Sangene & historierne

Kalle Brandt og Henrik Billing har hver især deres respektive karrierer som musikere og sangskrivere, med egne produktioner bag sig.

Deres samarbejde startede lidt tilfældigt for nu godt ti år siden, hvor de i anledning af Bornholms Kulturuge fandt sammen med musikeren og sangskriveren Mikkel Thomas og dannede trioen 'Thomas Brandt Billing'. Sammen fortolkede de den måske/måske ikke? fiktive person Kofod i 'Kofods sange'.

Samarbejdet mellem Brandt og Billing holdt dog ved og det har efterfølgende vist sig at være så inspirerende og sjovt, at de minimum en gang om året til Bornholms Kuturuge mødes og udtænker et tema, for herefter at skrive nye sange sammen til og omkring konceptet ’dagligstue og baghavekoncerter’.

Det har nu i 10 år vist sig som et særdeles populært indslag i kulturugen med et trofast tilbagevendende publikum, gæstfrie private koncertværter og mange gode anmeldelser.

Musikken er et udforskende mix af mange genrer. Duoen bevæger sig ubesværet fra moderne viser over folk, latin og jazz, til blues og rock inspirerede sange og rytmer. Brandt og Billing er rigtig glade for den iørenefaldende melodi, med en blå underliggende tone.

De arbejder mod at skabe sange, hvor melodi og tekst går op i en højere enhed. Vel at mærke uden at gå på kompromis med teksterne, som det centrale og bærende element. Tekstuniverset spænder vidt fra helt personlige fortællinger, til underfundige iagttagelser med et humoristisk glimt i øjet.